Foto's van SMr t/m 2016

Zondag 22 mei 2016: Joop's toertocht


Ook bij deze toertocht voorspelden de weergoden weinig goeds. 's Ochtends leek het mee te vallen, zodat tien rijders toch nog op pad gingen. Het werd een leuke verrassende toer. Eerst de Graafschap en een klein stukje Noordrijn-Westfalen. De eerste stop was in Terborg. De uitbater had duidelijk niet gerekend op veel terras-volk deze dag. Welgeteld vijf stukjes "Ben's appelgebak" waren er nog, net genoeg voor de eerste groep.
Daarna ging de route verder via de Veluwe, over de Rijn en langs de Waal. Halverwege de toer moesten de regenpakken aan. Al wachtende bij het Lexkesveer kwamen herinneringen aan Noorwegen naar boven. Geluncht werd in Wolfheze, waar ze heerlijke hamburgers en uitsmijters serveerden. Om vervolgens via de Veluwe weer richting het oosten te gaan.

Paastoer 2016

Paasmaandag 28 maart: het KNMI gaf code geel af. Uitzetter Louise bleef op voorhand al thuis. Medeuitzetter Gerard ging toch maar richting Thales om te zien of er nog rijders waren die toch de elementen wilden trotseren. Koud was het niet, de regen viel mee, maar waaien deed het wel. Op de parkeerplaats melden zich twee die-hards. De heren waren op weg naar Thales echter al bijna van de (snel)weg gewaaid. Gedrieën besloten ze het daarom voor gezien te houden en huiswaarts te keren.

De daarop volgende zaterdag was het tijd voor een herkansing. De toertocht was de eerste van het jaar en daarom niet al te lang (2x80km), zodat we weer even konden wennen. De route ging over kleine bochtige wegen door Twente en Salland. Pauzeren deden we op het terras van het Bakhuis in Olst. De toer eindigde op het terras bij 'De Buren' in Boekelo.


Zondag 27 september 2015: najaarstoer

Een afwisselende toertocht, met verrassende weggetjes, door het Munsterland.
De ochtend begon met koud ijs op het platte dak, maar al snel kwam de zon door en werd het zelfs warm op de terrasjes. De eerste pauze was bij de dom in Billerbeck, de tweede in Darup, waar ze op speciaal verzoek een supersnelle "stramme Max" serveren.

Feestavond 2015Een gezellig avondje bij Glowgolf in Enschede.

Links foto van winnaars.
Najaarsweekend 2015

De weergoden waren ons dit jaar weer supergoed gezind: we hebben geen drup regen gehad. Natuurlijk ook met dank aan de deelname van twee Zonneveldjes. Het weekend begon met koffie en gebak in Weerselo. Vanaf daar reden we via het Münsterland en de Sorpesee naar ons hotel in Bad Fredeburg. En omdat het vrijdag was, namen we bij Arnsberg nog even een mooie weg mee die in de weekenden voor motorrijders "gesperrt" is.
Dag 2 ging de rondrit in westelijke richting (Eggegebirge en Rothaargebirge). Dag 3 gingen enkelen wandelen, de anderen reden in oostelijke richting naar het Waleckerland en de Edersee. Er zat van alles in de twee rondritten: verkeersluwe wegen door landbouwgebieden, stuwmeren, bosweggetjes, haarspeldbochten en snelle lange bochten. De rondritten verliepen vlot, waardoor we beide dagen vroeg terug waren. Er was een extra rondje beschikbaar, maar daarvoor vonden de meesten het toch te warm. Door het mooie weer konden we 's avonds nog lang op het terras zitten.

terras bij het hotel spreekt voor zich

wandelroutes bestuderen uitzicht op Bad Fredeburg

's Maandags reden we (met nog steeds mooi weer) via een oostelijke variant binnendoor terug. Iets ten zuiden van Beckum stond een paspop met motorpak langs de weg, een perfecte uitnodiging voor een koffiestop en mooi halverwege. Ter hoogte van Münster even een klein stukje snelweg en dan verder binnendoor naar de Felsenmühle.
De route was met 200 km niet al te lang en reed vlot weg, zodat we al om 12.15 voor de molen stonden... DICHT, want ze openen pas om 14.00 uur. We zijn toch maar gaan zitten op het terras, met alle restanten koekjes, worstjes en flesjes die we konden vinden in de bagage. Gezelligheid maak je tenslotte zelf, dus toch een passende afsluiting van een geslaagd weekend!

Voorjaarstoer 2015


Tegen alle (weers)verwachtingen in een zeer geslaagde dag. Zaterdagavond laat werd nog regen voorspeld, maar op zondagmorgen was het droog, zonnig zelfs. Ongeveer 19 graden. Kortom, het was perfect rij-weer. Bloeiende fruitbomen, gele koolzaadvelden, fraaie vergezichten en mooie bochtjes maakten het plaatje compleet.

Ook bij de bikertreffs hadden ze gerekend op slecht weer. Uli's treff moest de deur nog openen toen we aankwamen. En bij de Felsenmuhle werkten de eigenaars zich een eind in de rondte, omdat ze gisteravond het personeel hadden afgebeld. We hebben geluncht bij de molen en waren allemaal ruim voor de regen thuis.

Paastoer 2015

Ook Pasen dit jaar werkte het weer niet mee. De dag begon miezerig en met een schamele 7 graden op de thermometer togen de uitzetters naar Thales. Tot hun verrassing gingen we toch nog met 18 man/vrouw op pad. De korte route over landweggetjes door de Achterhoek paste uitstekend bij deze frisse dag en het feit dat het voor velen de eerste rit van het jaar was. De pauze was bij de Woage in Halle. De lekkere uitsmijters en zelfgemaakte soep gingen er goed in. Al voor de pauze was het droog geworden en na de pauze kwam zelfs de zon er nog even bij. De rit werd afgesloten op het terras bij de Zegger.

Bij de Woagerij in Halle Terras bij de Zegger

mooi weer bij uitzetten

Re-animatie cursus

Het was al weer een tijdje terug dat Elly Warmelink van de firma WaZo de re-animatiecursus gaf en wij konden oefenen in wat te doen en hoe te acteren als iemand een hartstilstand krijgt. Hoogste tijd voor een herhalingscursus. Voor een aantal mensen was het een eerste kennismaking met re-animatie. Een eye-opener was toch wel het feit dat films zelden een realistisch beeld geven als het gaat om reanimaties, uitgezonderd de serie House. De aanwezigen konden oefenen op poppen, waarmee echte situaties werden nagebootst. De avond werd afgesloten met een demo van de AED.Najaarsweekend 2014 (29 augustus t/m 1 september)

Wederom een geslaagd weekend met maar liefst 28 deelnemers. We verbleven in het driesterren hotel "Der Jägerhof" in het Weserbergland. Een prima hotel waar we al twee keer eerder zijn geweest. Met zo nu en dan een bui viel het weer achteraf mee (in elk geval beter dan de achterblijvers in Twente hadden). Zaterdag was er de toertocht rondom Hamelen en zondag rondom Kassel. Of men gebruikte de dagen om de mooie wandelpaden in de omgeving van Willebadessen te verkennen.Voorjaarstoer 2014Het was prachtig weer voor een toertocht. Ruim 30 motoren reden mee. De rit ging via kleinere wegen richting Duitsland. Achter Vasse gingen we de grens over. De eerste stop was bij Restaurant Kösters, waar we ons het gebak goed lieten smaken. Met een ruime bocht gingen we om Rheine. De tweede stop zat dicht, maar enkele kilometers verderop werd een heel goed alternatief gevonden.

Eenmaal terug in Nederland was het opvallend druk op de weg. Via Lutterzand reden we naar het Twents Kwartiertje in Weerselo, waar de uitzetter ons een versnapering aanbood ter gelegenheid van zijn aanstaande pensionering.

Maandag 21 april PaastoerBij het uitzetten hadden we mooi voorjaarsweer (zie foto boven), maar helaas zag tweede paasdag er totaal anders uit. Ondanks het miezerige weer stonden er toch nog 14 deelnemers op de parkeerplaats bij Thales. De toer ging via de Achterhoek naar Duitsland. Omdat vanwege het slechte weer niet te verwachten was dat bikertreff Hochmoor open zou zijn, zijn we ten oosten van Gescher gelijk doorgereden naar de markt in Coesfeld. Cafe Extrablatt zat afgeladen vol en zijn we uitgeweken naar het overdekte terras van de ijssalon.
Na de pauze ging het echt regenen, wat menigeen deed besluiten de route t.z.t. nog eens na te rijden. De toer eindigde bij de Felsenmuëhle. Met zijn 14 pasten we precies onder het afdak. De cpm's gingen er goed in (cpm = Currywurst, Pommes und Mayo). Daarna snel naar huis over de snelweg.

Najaarstoertocht 2013Een prachtige najaarsdag. Eerst mooi binnendoor door de Achterhoek. Dan ten zuiden van Winterswijk de grens over en via allerlei wegen, groot en klein, naar Svens Biker Village. We waren nog te vroeg voor de bratwurst, die gaan blijkbaar pas vanaf 12.00 uur op de grill. Heel erg Nederlands, gingen wij vervolgens met z'n allen aan de "Kaffee mit Kuchen". In no-time waren ze door de normale voorraad heen en moest Kuchen uit de vriezer gehaald worden.
Na de pauze was er wat verwarring bij het wegrijden, maar het kwam toch allemaal nog goed. De volgende pauze was in Billerbeck. Normaal zitten we altijd bij de bakker, maar het terras lag in de schaduw. Daarom togen we naar de overkant, een terras dat ons nog nooit was opgevallen. Het ene moment was het terras nog helemaal leeg en een half uur later zat het helemaal vol. Onze aanwezigheid trok ook andere passanten. De Strammer Max, Salade en Tagessuppe gingen er goed in.
Daarna richting huis. Omdat velen nog andere plannen hadden voor de namiddag kwam niet zoveel terecht van het nazitten bij de klub. Maar dat hadden we al uitgebreid gedaan in Billerbeck.

Allroadrit Smudde 2013Aan deze rit namen ook enkele leden van onze club deel, daarom een paar fotootjes.
De rit was uitgezet door Louise.Feestavond 2013

Een zeer geslaagde en gezellige avond met een man of 30 in het PV-home. Waarschijnlijk de laatste keer in deze vorm, want het PV-home wordt over niet al te lange tijd gesloopt. De avond begon al vroeg met koffie, thee en koekjes. Tegen zes uur werd het koud en warm buffet bezorgd door "LaCocina Party & Catering". Het heerlijke buffet bood voor ieder wat wils.
Na het eten was het tijd voor de muziek, dat verzorgd werd door de bluesband "Bluesiana". Het sfeertje zat er goed in. Na enige aarzeling kwamen de voetjes van de vloer. Er werden heel wat setjes gespeeld, zodat de pauze-melodie er op de eind van de avond ook goed in zat.
Onder het mom "vele handen maken licht werk" was alles in no-time weer opgeruimd en gingen tegen twaalven de laatste gasten naar huis.Najaarsweekend 2013 (30 augustus t/m 2 september)

Met liefst 25 deelnemers namen we dit jaar deel aan het najaarsweekend. Vrijdagmorgen vertrokken we vanaf van der Valk in kleine groepen richting het Sauerland. De route ging helemaal binnendoor. Na 1,5 uur zaten we al in Ludinghausen en rond de middag waren we al in het Sauerland zelf. Via een mooie route gingen we naar Hallenberg in het zuidoosten van het Sauerland, waar we te gast waren bij Landgasthaus Zum wilden Zimmermann.
Het Sauerland is een streek in Midden-Duitsland. De hoogte varieert van ongeveer 200 meter tot 840 meter (Kahler Asten) bij Winterberg en classificeert zich daarmee als middelgebergte. De groene heuvels en bergen vormen een prima decor voor motorrijders.

Voor de zaterdag stond een route van 180 km op de agenda en voor de zondag 240 km. Beide dagen waren we redelijk op tijd terug bij het hotel, waarna iedereen nog tijd had voor zijn eigen ding: een extra rondje rijden, een beetje lezen, wandelen of geocachen. Of op de zondag nog even naar het feest in het naburige Liesen.
Op maandag gingen we via dezelfde route terug naar huis. Andersom gereden ziet dat er toch weer heel anders uit.

Voorjaarstoer 21 april

Het thema van deze Voorjaarstoer was de Overijsselse Heuvelrug. We probeerden deze dag zoveel mogelijk "bergjes" aan elkaar te knopen: Rijsserberg - Archemerberg - Lemelerberg - Hellendoornseberg - Luttenberg - Holterberg - Beuserberg - Markelose berg - Herikerberg en de Apeberg

Ondanks het frisse begin van de dag, waren er 16 deelnemers aan deze toer. Een van de deelnemers had nog een beetje last van een identiteitscrisis nadat hij zijn Honda had ingeruild voor een BMW. Het nieuwe logo werd daarom vandaag nog even verborgen gehouden onder een Honda-sticker. Gepauzeerd werd er op de Lemelerberg, waar ook de foto van de leeuw gemaakt is. Met de motorjassen aan was het net te doen op het terras. Hierna werd de weg vervolgd over de Luttenberg met af en toe on-nederlandse uitzichten. Ondertussen kwam het zonnetje er lekker door en konden we na afloop nog even lekker nakletsen op het terras van het PV-home.


Paasmaandag 1 april Paastoer

Brrrr.... toen we thuis wegreden was het 1°C en uiteindelijk werd het 6°C. Maar toch viel het achteraf reuze mee. De zon maakte heel veel goed. En verder was het vooral een kwestie van veel laagjes kleding. De rit paste goed bij de omstandigheden. Een niet al te lange rit door de Achterhoek. Over kleine wegen, langs de smeulende resten van de paasvuren. De pauze was bij cafe-restaurant de Sander in Dinxperlo, waar de 10 deelnemers zich te goed deden aan koffie met appelgebak. De pauw op de foto zit boven op het dak van het cafe. Bij het uitzetten hebben we verkeerslichten e.d. aardig weten te mijden, waardoor de route al met al vlot wegreed en we om half twee Hengelo alweer binnenreden. Iedereen ging gelijk door naar huis, om 's middags ook nog even wat andere dingen te kunnen doen.

Infoavond 6 februari
Motorreizen IndonesiëIn samenwerking met Indonesia Motor Adventure werd er op deze clubavond een presentatie gehouden over motorreizen in Indonesië. Het was een bijzonder geslaagde en informatieve avond. Roland Spruijtenburg, Nederlander van oorsprong en reeds 5 jaar wonende in Indonesië, nam ons mee in zijn reeds vele malen gedane ontdekkingstocht(en). De presentatie werd onderbouwd met bijzondere foto's, spectaculair filmmateriaal en avontuurlijke verhalen. Menig luisteraar begon aan de avond met de gedachte "leuk, maar niets voor mij", maar was na afloop helemaal om. De reizen worden gedaan in kleine groepen en er zijn diverse programma's, die kunnen worden aangepast aan de wens van de groep. Voor meer info zie de site van IMA. Of ga eens kijken op de stand op de motorbeurs.

Moostoer 2012Voor foto's van de Moostoer zie
het fotoalbum op de site van de TMC

Infoavond woensdag 17 oktober

Het was een gezellige en goed bezochte avond die werd gepresenteerd door Bernd en Joop. Afgelopen juni hebben Bernd, Lammert en Joop samen hun droomtocht gedaan naar de Noordkaap. Een trip naar de Noordkaap is voor veel mensen een ultieme motordroom. De trip gaat vaak via Zweden naar de Noordkaap (ver boven de poolcirkel) en dan via Noorwegen terug. Deze heren kozen, op aanraden van een Finse kennis, voor een trip via Finland.

Feestavond 6 oktober

's Morgens is er nog veel regen gevallen, maar 's middags voor aanvang van de activiteiten werd het mooi weer. Na ontvangst met koffie en krentewegge heeft iedereen de zwemvesten aangetrokken en werden we gebrieft over de kanotocht. Vertwijfeld over alle waarschuwingen over lage bruggen, stroomversnellingen en afslagen die we zouden tegenkomen, stapte toch iedereen in de kano's. Vanuit Zenderen zijn we naar Almelo gevaren en we kwamen redelijk droog over. In Almelo hebben we de step gepakt voor de terugreis naar Zenderen, waarbij we behoorlijk zijn afgeweken van de routebeschrijving. De actieve inspanning werd afgesloten met een gezellige barbecue.


Najaarstoer zondag 23 september

Het weer was niet super, maar het was in elk geval droog. En stuk of 14 rijders namen deel aan deze 215 km lange toertocht. De route ging over goed geasfalteerde wegen met een goede afwisseling van bochten en rechte stukken. De eerste stop was bij Hof Gehring. Even dachten de deelnemers terug te zijn bij hotel Maas van het najaarsweekend. Bij Maas stond bij het buffet een grote slakom met mayonaise, speciaal voor de Nederlanders. Zo ook bij Hof Gehring, maar dan met slagroom.

De tweede stop was bij Landhotel Waldschloesschen, waar we opwarmden met soep en strammer max. Na de pauze werd het voor de rijders in groep 2 een verrassingstoer. Op de navigatie zag men de paarse lijn links uit beeld lopen. Ondanks alle gebaren liet Joop zich niet van de wijs brengen en bleef zijn eigen route volgen. En wij volgden trouw Joop. Daardoor werd in elk geval de file bij de grens in Buurse ontlopen. Achteraf was de oorzaak snel gevonden. Joop had versie 2 van de route nog in de gps staan. De rest had versie 5 van de site gehaald.

Najaarsweekend Eifel

terras bij Hotel Maas Malburg


Uitzicht bij Piesport

Pauze in Reil


Uitzicht op Cochem


Pauze in Reil


herkansing Zomertoer

Onder het mom "pluk de dag" is zondag 12 augustus alsnog de zomertoer verreden, nadat deze op 24 juni niet doorging omdat het weer die dag bar slecht was. Deze keer was het weer perfect. De uitzichten waren mooi helder. En het was opvallend rustig op de weg (behalve in Tecklenburg).
De rijders verzamelden zich op de Isterberg. Onder het genot van een kop koffie werden de plannen besproken. Tot Ankum werd in twee groepen gereden. Vanaf daar gingen de heren buikschuivers al vlot weer op pad, omdat ze op tijd thuis wilden/moesten zijn. De rest bleef nog even hangen op het terras van de bakker. Na Ankum gingen we echt het Teutoburgerwald in. Gerard had voor zijn groep een extra lus van 17 km ingebakken, zodat we allemaal redelijk tegelijk aankwamen bij het terras van Pellemeier in Lienen. Daarna weer de haarspeldbochten omhoog en via een mooi landschappelijk stukje naar Tecklenburg. Op de parkeerplaats Munsterblick nog even een laatste stop. Groep Enschede ging vanaf daar binnendoor naar huis en de rest via de snelweg.

Isterberg Ankum

Pinkstertoer maandag 28 mei

Bikers Bar in Wietmarschen
Tegen 10.00 uur had zich een kleine 20 man verzameld, die zich verdeelden over 4 groepjes. De route liep noordwaarts via Vasse naar Neuenhaus en Hoogstede. Daarna bogen we af naar het oosten richting Twist en Meppen. Vervolgens zakten we de rivier de Ems af naar onze eerste stop, de Bikers Bar in Wietmarschen/Lingen. Het cafe is gevestigd in een motorzaak (BMW en Triumph) en heeft ook zitjes buiten. Het zag er netjes en gezellig uit. Na deze stop reden we in oostelijke richting met een boog naar het zuiden om Rheine heen, zodat we via Neuenhaus bij onze tweede stop aankwamen, de uitspanning aan de Haddorfer See. Op afstand leek alles bomvol te staan met auto's, maar bij het terras zelf was voldoende plek. De Strammer-max'en en maaltijd-salades deden het goed. Vandaar was het nog maar een klein stukje naar Nederland, via Ohne en Bad Bentheim.

Voorjaarstoer zondag 29 april

Een ouderwets rondje Bikertreffs. Bijna 30 deelnemers reden mee met deze tocht van iets meer dan 200 km. Er werd gereden in 5 groepen. De route ging via de Achterhoek naar de eerste stop bij Daddy's Bikertreff bij Isselburg. Daarna ging de route over iets grotere wegen naar de tweede stop bij trefpunt Drügen Pütt bij Haltern. Deze treff wordt altijd druk bezocht. De route naar de laatste stop verliep voor Peter W. helaas minder fortuinlijk. Via de berm belande hij in de sloot. Zelf bracht hij het er gelukkig redelijk van af (knie geblesseerd), maar de motor wat minder. Na ongeveer een uur zijn ze opgehaald door Vörgers. De route eindigde bij de bekende Felsenmühle ten zuiden van Ochtrup. Dat is zo'n beetje onze stamtafel na een toer in Duitsland.


Daddy's Bikertreff Drügen Pütt

Paastoer maandag 9 april

Bij het narijden in maart waren de omstandigheden helemaal perfect, zie de foto hieronder. Maar helaas, op tweede Paasdag was het weer alles behalve uitnodigend voor een motorrit. Vijf motoren (6 personen) gingen op pad. Op de een of andere manier reden we nog redelijk tussen de buien door en viel de hoeveelheid regen mee. Door het slechte weer waren ook weinig andere verkeersdeelnemers onderweg en waren we vlotjes bij Koenders in Breedenbroek om te lunchen. Hans en Chera waagden zich aan een "Onwies broodje warm vlees". Omdat het maken van zo'n Onwies Brood even duurt, hadden Jan en Linda genoeg tijd voor een potje biljarten. Ook de terugroute verliep zeer vlot. Om 14.00 waren we terug in Hengelo en ging ieder zijns weegs.Begeleiding Wintertriatlon Twente Zaterdag 24 maart

Zaterdag 24 maart was weer de Wintertriatlon Twente. Hoewel het woordje "winter" deze keer misschien niet zo op zijn plaats was. Het onderdeel fietsen werd begeleid door o.a. motorrijders van de SMr.

Presentatie MAG woensdag 21 maart

De presentatie van de MAG was gericht op het bekend maken van de MAG en haar activiteiten. Bij de meesten was de Motorrijders Actie Groep wel bekend, maar toch niet helemaal duidelijk wat ze nou precies doen. De MAG is een actiegroep die voor de belangen van de motorrijders opkomt. Dus geen persoonlijke belangenbehartiging.
Zie ook: www.motorrijdersactiegroep.nl

Onderwerpen die aan de orde kwamen waren o.a. veiligheid op de weg, maatregelen tot snelheidsmindering, APK voor motoren (de MAG is er TEGEN!), filerijden, vangrails en de samenwerking in Europees verband. De presentatie duurde ongeveer een uur, daarna werd er uiteraard nog het nodige nagepraat.Allroadrit 4 maartNa de voorgaande jaren in de regen gereden te hebben, hadden we dit jaar geweldig weer. Bij de Molen van Bels waren ze zo aardig voor ons de stoelen weer uit de winterstalling te halen, zodat we buiten op het terras konden zitten. Bij boer Herman mochten we weer even een rondje draaien op het maisland.

Hier meer foto's

PV-dropping vrijdag 10 februari

Ondanks de kou toch een hele gezellige avond in en rond Ootmarsum. De eerste prijs werd gewonnen door een team van de SMr.
Voor foto's zie de site van de PV: http://pv.thales-nederland.nl/fotos/dropping_2012/index.html

Feestavond zaterdag 8 oktober

Deze avond hebben we ons op een geheel andere wijze voortbewogen: per solex. Rond 4 uur 's middags werden we in Weerselo ontvangen met een kop koffie met krentenwegge. Daarna volgde de nodige uitleg en waarschuwingen en mochten we een lange leren jas uitzoeken. De leren jas bleek achteraf geen overbodige luxe, want het was best frisjes en in het begin miezerde het nog even. Dat duurde gelukkig niet lang, dus gingen we in een grote groep richting Hertme. Hoewel, grote groep: niet alle solexen waren even snel en er waren enkele achterblijvers zonder route...
Na een drankje op een terras (!) in Hertme was iedereen in elk geval voorzien van een vlot lopende solex en werd er op de afslagen ook beter gelet op achterblijvers. Daardoor kwam iedereen weer vrolijk aan in Weerselo. Daar zorgden de dames van de bediening voor de nodige drankjes, maar ook voor de nodige stukken vlees op de BBQ! Het bleef nog lang onrustig in 't Solexhoes...


De rest van de foto's vind je op
http://www.gummikoe.nl/foto/Solexride2011/index.html

Mirjam Pol, woensdag 5 okt.

In voorgaande jaren waren al opvallende sprekers te gast als spreker op de informatieavond van de Smr, zoals de wereldreiziger Sjaak Lucassen (R1-Sjakie) en Erik Verhoef (bekend van o.a. Parijs-Dakar). Deze keer is het de beurt aan streekgenote Mirjam Pol. Zij nam al vijf keer met de motor deel aan de Dakar rally's, in 2009 wist ze zelfs het vrouwenklassement te winnen. Ze heeft natuurlijk genoeg te vertellen, want dat zijn geen SMr-toertochtjes!

Tegen 8 uur loopt het PV-home aardig vol. Met een kop koffie en een koek in de hand wordt de motor die Mirjan heeft meegenomen aan een uitgebreid onderzoek onderworpen. En uiteraard wordt er al druk over technische ins en outs met haar gepraat.

Na een introductie door Roy begint Mirjam even later met haar presentatie voor zo'n 50 belangstellenden. Met als leidraad de etappes van de 2011-editie neemt Mirjam ons mee naar de wereld van de Dakar rally. Omdat ze zowel heeft deelgenomen aan de klassieke versie in Afrika als de tegenwoordige variant in Zuid-Amerika, kan ze een goede indruk geven van de verschillen tussen beide continenten. Aan de hand van foto's en enkele filmpjes vertelt ze haar boeiende verhalen.

Rond 10.00 uur is het tijd voor een korte pauze, maar voor Mirjam niet echt! In no-time staat de helft van de aanwezigen weer rond haar motor en staat zij vragen te beantwoorden. Ook na de pauze hangen we aan haar lippen als ze verhaalt over haar avonturen. Hoe ze zich na de eerste begin-jaren, waarin het enige doel is om aan de finish te komen, ontwikkelt tot een geboren navigator. Hoe ze met haar Twentse nuchterheid niet meer direct de hindernissen te lijf gaat, maar eerst rustig de situatie bekijkt om daarna haar plan te trekken. Dat alles onder het motto 'Wie niet sterk is, moet slim zijn". En hoe ze in 2009 met de eerste prijs naar huis gaat, maar een jaar later met een helicopter gewond wordt afgevoerd. Maar daarna niet enkele reis Amsterdam, maar met de begeleidingstruck toch naar de finish!
Het is al bijna middernacht als de lampen aangaan en Roy haar even later onze welbekende SMr-pet overhandigt, natuurlijk begeleid door een daverend applaus van het publiek. Alweer een zeer geslaagde en gezellige avond, dit valt bijna niet meer te overtreffen! Lees meer over Mirjam op: http://www.mirjamgoesdakar.nlNajaarstoertocht 25 sept.

Op 2e Pinksterdag waren er maar weinig deelnemers. Daarom kwam de route als najaarstoertocht in de herkansing, nu met ongeveer 20 deelnemers.
De toertocht was iets meer 200 km lang en ging door het Emsland in Duitsland over snelle kronkelende wegen richting de Halterner Stausee. Na ongeveer 80 km was het tijd voor "kaffee und kuchen" in Klein Reken. De tweede stop was bij de Dom in Billerbeck.

Klein Reken

Billerbeck

Najaarsweekend Sauerland 2-5 sept.

Aankomst bij hotel De planning was precies goed. Na alle weekenden met slecht weer, hadden wij perfect weer in het Sauerland. De zondag dreigde nog even te verregenen, maar ook dat viel mee. 's Middags kwam de zon alweer door. En dat terwijl diezelfde dag in de Harz (waar we vorig jaar waren) noodweer heerste.

We verbleven in Landhaus Schulte in Böminghausen, nabij Kirchhundem. Een beetje afgelegen, maar met een groep maakt dat niet uit. De club had het "hele" hotel afgehuurd voor de 26 deelnemers. Zaterdag was er de rit rond het Eggegebirge, welke werd afgesloten met een BBQ op het terras bij het hotel. Op zondag ging de rit in zuidelijke richting. Op beide dagen was er voor de die-hards de mogelijkheid er een extra lus bij aan te plakken.


Uitgebreide verslagen volgen in het clubblad.

Op weg naar het Sauerland Landhaus Schulte

stop bij de Rhein Weser Turm Kahler Asten bij Winterberg

Benno avondwandeling

Pinkstertoer


Voorjaarstoer en "Twents Motor Event" 15 meiOf het de ontknoping van de eredivisie was, of de paar druppels regen die 's ochtends vielen, we weten het niet. Feit is dat de opkomst voor de voorjaarstoerotcht met elf motoren behoorlijk tegenviel. Gelukkig hielden we het de hele dag droog en beide pauzes zaten we in het zonnetje op 't terras. De tocht eindigde bij het Twents Motor Event, op de parkeerplaats van Frans op den Bult. Toen we daar rond half drie arriveerden bleek dat vrijwel alle standhouders al naar huis vertrokken waren. Sterk tegenvallende belangstelling en de ophanden zijnde wedstrijd tussen Ajax en Twente zorgden voor een desolate parkeerplaats.
Tenslotte nog een raadselachtig plaatje dat is geschoten door Chera op het herentoilet van de laatste pauze-stop. Weet iemand wat dit voor een ding is??

Paastoertocht 25 aprilAllroadrit 27 feb.


Feestavond

Op zaterdag 2 oktober hielden we onze jaarlijkse feestavond in het clubgebouw van de Schietvereniging in Deurningen.

Weekend Harz

De eerste foto's.Een uitgebreid verslag volgt binnenkort in het clubblad.

Pinksterweekend

Thüringerwald was dit jaar de bestemming voor het Pinkster campeerweekend van de SMr. Hoewel het Thüringerwald niet naast de deur ligt, was de afstand goed te doen door stukken autobaan te nemen. De 8 deelnemers hadden veel geluk met het mooie weer. Hoewel Hans wat pech had met zijn motor, hebben we toch de toertochten kunnen rijden.

De voormalige DDR wegen zijn op vele plaatsen vernieuwd en zien er goed uit, hoewel sommige wegen door reparaties wel erg hobbelig zijn geworden en we hebben zelfs nog een stuk onveharde weg moeten nemen.

De voormalige DDR was ook waarneembaar op de camping waar nog enkele Trabanten stonden, waarvan één met een bijpassende caravan met een opvallende beschildering.
's Morgens werd er gezamelijk ontbeten en ook onderweg werden de nodige culinaire stops gemaakt. Het gebied heeft prachtige grote bossen waar je met de motor doorheen kunt kronkelen, maar ook snelle wegen en prachtige vergezichten. Een uitgebreid verslag volgt binnenkort in het clubblad.Zondag 2 mei: Voorjaarstoer

De voorjaarstoertocht ging dit jaar door Twente en Salland. Een mooie afwisselende toer met brede en smalle wegen. De eerste stop was bij de Bootsman. De tweede stop was vanwege het weer niet bij de geplande boerderij maar bij een restaurant. Volgend jaar doen we de rit gewoon nog een keer (andersom?).

Paastoer 5 april

Het was deze keer een paastoer met pechgevallen, maar gelukkig niks ernstigs. En ach, het heeft ook wel iets gezelligs, zittend op een muurtje in de zon, alle tijd om bij te kletsen. Het begon bij vertrek met de motor van Joop waarvan de koplamp stuk was. Na ongeveer 30 km, net over de grens, gaf de motor van Ellen de geest en 40 km verder de motor van Chera. Beiden werden opgehaald door Vorgers, maar niet door dezelfde wagen. Ellen is bij Paul achterop gestapt en Chera is met Vorgers terug gegaan.

De drie groepen werden twee groepen en de toer ging verder Duitsland in over afwisselende wegen. Bij Rappers was het tijd voor "Kaffee und Kuchen". Terug in Nederland was er een wat uitgebreidere stop bij de watermolen van Berenschot. Een heel mooi rustiek plekje onder Winterswijk. Als je het niet weet, rij je er zo aan voorbij.

Infoavond met SF Racing uit Borne

De informatieavond werd dit jaar, op initiatief van Chera Bekker, verzorgd door SF Racing uit Borne. Een bijzondere leuke en leerzame avond, waarbij Sjoerd Flonk al snel duidelijk maakte dat 'Tuning' veelomvattend is en echt niet alleen voor racers. Een standaard motorfiets kan vaak zoveel beter presteren door op vrij eenvoudige wijze een aantal aanpassingen uit te voeren. Zo kunnen bijvoorbeeld het inbouwen van een powercommander of het monteren van een carburateurkit voor zeer verrassende resultaten zorgen Opmerkzaam in dat verband is dat zo'n 80% van de tuning in Borne wordt uitgevoerd op wegmotoren, en dan met name op Harley's en Buell's!
Vooraf had Sjoerd met Chera in grote lijnen afgestemd wat er aan bod zou komen in de presentatie. Hij wist het smeuig te brengen en ongetwijfeld is hij in staat er ook een hele dag mee te vullen. Na de presentatie werd er nog wat nagepraat met Sjoerd...misschien zien we deze zomer deze of gene rijden met nitro ;)

Allroad-toer: zondag 28 februari

Ook hier was het glijden en glibberen, maar dan toch een beetje anders dan bij de PV-dropping.
De vorst was net een paar dagen uit de grond.

PV-dropping

In de stad was de sneeuw al een beetje weg, maar dat was absoluut niet het geval op de zandwegen en de bospaden bij Vasse. De sneeuwlaag was ijzig geworden, met daarop een dun laagje water. Kortom, het was van begin tot eind glijden en glibberen voor de deelnemers. Gelukkig wist iedereen de weg terug te vinden naar de molen van Bels, al of niet met hulp van de organisatie. De avond werd afgesloten met een heerlijk stamppot-buffet.

Najaarsweekend 4 t/m 7 sept.: Hotelreis

Dit jaar ging de Smr op verzoek naar een minder bekend gebied: het Westerwald. Het was wederom een uitermate gezellig en geslaagd weekend met 21 deelnemers. Ook de Zonneveldjes deden weer flink hun best.
De vrijdag en zaterdag bleven nagenoeg droog, geheel tegen alle voorspellingen in. Via een touristische route door het Munsterland en Sauerland kwamen de drie groepen vrijdag aan in het Westerwald. Er werden garages ontruimd, zodat we de motoren binnen konden stallen. Groep 2, die door pech later arriveerden, mocht de motoren in de biergarten stallen.
De routes van Horizon leidden ons op de zaterdag naar het zuiden en op de zondag naar het westen (de Rijn). Waren op vrijdag en zaterdag de wegen nog af en toe een beetje nat, de zondag en maandag waren perfecte motordagen met een temperatuur van rond de 20 graden. En 's maandags zelfs nog enkele graden hoger!
De kok van het hotel deed zijn best om ons elke avond een lekkere maaltijd voor te schotelen en dat is hem uitstekend gelukt. De laatste avond was er BBQ, met heerlijk zelfgemaakte kartoffelsalat. En natuurlijk was er veel te veel.

Op de maandag zijn we in grote lijnen via dezelfde route als de vrijdag terug gereden naar huis.

Een uitgebreid verslag volgt binnenkort in het clubblad.

pauze aan de Sorpesee