Signaal MotorrijdersNajaarsweekend 2018


Dit jaar viel de keuze op het mooie historische stadje Quedlinburg in de Ost-Harz. Het weer was ons goed gezind, een toch wel belangrijke factor bij onze hobby. De aanrij-route en terug-route gingen via het Teutoburgerwald en het Weserbergland. Een kleine groepje ging een dag eerder op pad en reed via het Sauerland naar de Harz, voor wat extra mooie kilometers en wat extra vakatiegevoel. Donderdag bij aankomst bij het hotel was een deel van de parkeerlaats al gereserveerd voor ons. Op vrijdag werd gekozen voor de korte route, zodat we op tijd terug zouden zijn voor de stadswandeling. We weten nu alles over woningbouw door de eeuwen heen, over de Germanen en de Ottomanen.
Zaterdag reden we de iets langere route. Beide routes gingen in zuidelijke richting en pakten goed uit. Het landschap net buiten Harz verraste in positieve zin met mooie vergezichten en lange bochten. Uiteraard ontbrak ook de bekende/beruchte weg naar Kyffhauser niet in de routes.
Voorjaarstoer 2018
Prachtig weer en een mooie rit. Er reden ongeveer 25 motoren mee, verdeeld over 4 groepjes. De eerste koffie-stop was in Olst. De lunch bij de Bootsman, nabij Ommen.

Tegen een uur of drie werd het best wel druk op de weg, maar dat mocht de pret niet drukken. Iedereen genoot van het mooie weer, de frisse voorjaarskleuren en de landelijke weggetjes. De route eindigde bij Thales, waar in de schaduw nog even nagepraat werd.

Paastoer 2018
Ondanks de lage temperatuur (6 graden) en de voorspelde regen kwamen er toch nog 12 motoren opdagen. Achteraf viel het, zoals wel vaker, reuze mee. De paar druppen die vielen mochten geen naam hebben. En de temperatuur ging ook nog een paar graden omhoog. De route ging over kleine wegen door de Achterhoek. De pauze was op de deel van een koffie-boerderij net buiten Varsseveld. Vanwege de halve marathon in Hengelo ging het laatste deel van de rit over de grote weg van Enschede naar Hengelo, rechtstreeks naar de Paasshow van Motoport, waar het gezellig druk was.Feestvond 2017


Een gezellige feestavond in Weerselo met spelletjes, waaronder een scootmobiel-race. De foto is wazig, maar de wheelie is overduidelijk. De avond werd afgesloten met een goed verzorgd buffet met Hollandse tapa's.
Najaarstoer 2017
Begin van de week waren de vooruitzichten nog slecht, maar gaandeweg werd het steeds beter. Uiteindelijk was het een prachtige zonnige dag met mooie vergezichten en herfstkleuren. De route ging afwisselend over grote en kleine wegen in het Munsterland. Af en toe kwamen we de grote tractoren met mais tegen, maar ook dat viel mee. De maisoogst was nog niet zo in volle gang als in Nederland.Najaarsweekend 2017


We begonnen dondermorgen vanaf v/d Valk in Enschede met onze min of meer vaste en vlot te rijden route naar het Sauerland. Koffie bij de bakker in Ludinghausen. Na Bonen reden we richting de Möhnesee, waar we lunchten bij Franki's Hütte. Een leuke stek aan een mooie weg en mega-porties. Via het noordelijke deel van het Sauerland kwamen we aan bij het hotel in Haaren. Omdat het hotel inmiddels een andere eigenaar had gekregen, moest er met het avondeten wat geïmproviseerd worden. De eerste avond buffet bij de chinees.
Op de vrijdag was het prachtig weer en werd gekozen voor een rondrit in het Sauerland van oost naar west en terug. Hoewel het mogelijk was de route in te korten, reden de meesten toch de volledige route van 280km. Sommigen kwamen door de omleidingen uit op zelfs 320km.


's Avonds bij het hotel was er een BBQ met onmeunig veel vlees, verzorgd door de plaatselijke slager.

De dag begon met regen. Een aantal mensen kozen voor een wandeling rond de Aabachtalsperre. Het hotel ligt aan de rand van het Sauerland, wat weer heel nieuwe mogelijkheden bood, zoals een rondrit in het Weserbergerland. Met stops op de Köterberg en Villa Löwenherz.
Woensdag 16 aug. Derde avondtoer


Omdat op 2 aug. de opkomst laag was vanwege de slechte weersverwachtingen, hebben we deze toer op 16 aug. in de herhaling gedaan. Een mooie avond met een mooie route door noord-oost Twente. Op het eind was er nog even tijd voor een versnapering bij een rustpunt. Een heel mooi opgezet rustpunt, ogenschijnlijk zomaar ergens in een weiland. En zowaar, met een speciaal welkom voor de SMr.


Zondag 7 mei Voorjaarstoer
Een goede opkomst. Verdeeld over drie groepen gingen de rijders op pad. Via allerlei achterlangs-weggetjes en omleidingen, gingen we door de Achterhoek, onder langs Winterwijk. De eerste pauze was net over de grens in Barlo. Bij het cafetaria op dit plein proberen ze al enkele jaren zich als Bikertreff te profileren. Omdat we zo vroeg nog geen zin hadden in frituur, gingen we naar het terras van de buurman voor "kaffee und kuchen".
Hierna ging de route verder naar het natuurgebied Hohe Mark/Haltener Stausee. In deze regio vind je vier grote bikertreffs: Druger Putt, Lakeside, Jupp unner de Böcken en Vogel. Vandaag gaan we naar Lakeside Inn. Het weer is lekker, dus we blijven op het veld bij de bratwurst-tent. Volgende keer misschien ook wel even naar het restaurant zelf, het ziet er bijzonder leuk uit. Via de nodige snelheidsbeperkingen kwamen we uiteindelijk bij onze laatste stop van vandaag, vliegveld Stadlohn. De mensen die op tijd thuis moesten zijn gingen direct door en de rest dronk nog even een kop koffie op het terras. Via kleine wegen langs Vreden en Zwillbrock reden we terug naar Hengelo.


2016 en verder terug


Voor foto's verder terug kijk hier, de oude web-pagina wordt in een nieuw tabblad geopend.