Signaal MotorrijdersZomerweekend 2022
Feestavond 2021
Moosrit 2021
Najaarsweekend 2021


Dit jaar zaten we in Landhotel Henkenhof in Usseln, nabij Willingen De weersomstandigheden konden niet beter voor de 35 deelnemers. Voor de tweede en derde dag waren een tiental routes beschikbaar in alle windrichtingen en in diverse lengtes. Wie dat wou, kon er nog weer eigen variaties op maken.Zomerweekend 2021


Na een paar uitstel-acties werd het "voorjaarweekend" omgedoopt tot "zomerweekend". Eindelijk was het dan zover en konden we in juli naar het Deligsen, ergens tussen het Weserbergland en de Harz. Op de dag van vertrek regende het nog in Nederland, maar eenmaal de grens over werd en bleef het droog. Er was twee groepen die elk hun eigen favoriete rondritten reden.

Avondritten 2021


Zomertoer 2021
Voorjaar 2021
Najaarsroute 2020


Aan het begin van de week waren de vooruitzichten nog ronduit slecht, maar op de dag zelf was het droog. Rond de 13 graden, een groot verschil met de week ervoor. Het was een leuke route in Drente, een gebied waar we minder vaak komen. En zeer leuke stops. Bij de eerste gebak en bij "Kraantje" heerlijke broodjes, zoals Eggs Benidict.ALV 2020


Voor de ALV weken we dit jaar uit naar The Garden in gebouw N bij Thales. De opstelling deed enigzins denken aan een examen, maar het was een uitstekende locatie voor een corona-proof bijeenkomst.Weekend Sauerland 2020


Dit jaar zaten we in hotel Hesborner Kukuck in Hesborn. Over de heenreis op de donderdag kunnen we kort zijn: regen, regen en nog eens regen. De volgende dag namen de meeste groepen het zekere voor het onzekere en kozen voor een route in zuidelijke richting, een beetje weg van het Sauerland. De route Hessen bleek een verrassend leuke route te zijn, misschien niet zo spectaculair als het Sauerland zelf, maar mooie slingerende wegen en een zonnetje erbij. 's Avonds was het tijd voor de fameuze pubquiz van Jan.
De zaterdag werd het weer beter en waaierden de groepen alle richtingen uit, er was keuze uit een flink aantal routes. De terugroute op zondag verliep vlotjes en zonnig. In Bad Sassendorf konden we genieten van mega-taartpunten bij cafe Blaubeer.

Tweede avondrit 2020


Een mooie avondrit door Noord-oost Twente, met minder bekende weggetjes.

Joop's rit 2020


Een spontaan ingelaste rit van Joop. Een mooie route door de Achterhoek en terug over de Veluwe.Zomerrit 2020


De eerste rit van dit jaar en voor menigeen het eerste terrasje dit jaar. Een mooie route over de hoogtepunten van Salland, uitgezet door Remco en Carla. In het nieuwe normaal een iets andere invulling dan andere jaren. Een aantal reden de route op een andere dag. En op de dag zelf werd gereden in kleine groepen, zonder vooraf vastgestelde pauze-plekken, omdat je toch niet bij elkaar kan/mag zitten.

Derde avondrit 2019


Een goed opkomst bij deze avondrit met ongeveer 25 motoren. We hadden deze rit vaker gedaan, maar verveelt nog steeds niet. Vanaf de Kuiperberg hadden we een prachtig uitzicht op Twente Ballooning. Daarna nog even ijsje eten bij het "rustpunt".

Zomerrit 2019
Zo'n 20 deelnemers waren present voor deze zomerrit, menigeen gekleed in doorwaai-pak en/of kevlar-broek. Want het werd een echte zomerrit, waarbij de 30 graden werd aangetikt. De eerste stop was bij Sven's bikertreff. Vanaf daar volgden lange stukken door het natuurpark (lekker veel schaduw). Voorbij aan de Haltener Stausee en via Billerbeck eindigde de route bij de Drilandsee. Een hele mooie locatie om nog even na te zitten, ware het niet dat de meesten het nu toch wel serieus warm hadden en de eigen achtertuin lonkte (korte broek, boekje, biertje, Formule1).

Eerste avondtoer 2019
Een gezellige avondtoer met een ijsje bij de spa-boerderij in Nutter.

Joop's toer 2019
Wederom een goede opkomst met ongeveer 25 motoren. Je zou het misschien niet gelijk verwachten, maar in deze route zaten meerdere bergen, zoals de Kuiperberg, Lemelerberg, Archemer berg, Holterberg, Katteberg etc. De eerste koffiestop was in Marle, de lunch op de Holterberg.
Het eindpunt was in Boekelo, maar vanwege de formule-1 haakten diverse deelnemers bij Goor af, zodat ze nog net de start van de formule-1 live konden meepakken.

Pasen 2019

Een mooie route onder perfecte weersomstandigheden. Beter konden we het niet treffen met Pasen. Maar liefst 36 motoren reden mee, verdeeld over 4-5 groepen. De route had deze keer zelfs een thema. Vanaf Thales ging het naar het buitengebied van Haaksbergen langs de oefenruimte van Normaal. Kronkelend langs de Duitse grens, via IJzerlo, Achterheurne en Sinderen naar het normaalste cafe van de Achterhoek. En na de koffie een foto-stop bij het monument van Normaal in Hummelo.

In Diepenheim was er nog even tijd voor een ijsje, waarna de toer eindigde bij de Paasshow van Motoport Hengelo.

Lenterit 2019


Omdat dit jaar Pasen laat is, was er ruimte voor een extra ritje op 24 maart. De voorspelde zon liet deze dag even op zich wachten, waardoor het slechts 8 graden was op de eerste helft van de rit. Frisjes dus. De route liep onderlangs Winterswijk, richting Aalten. Een mooi gebied om het seizoen te starten. Net voor Aalten was er koffie bij het Karpermeer.
Na de pauze werkte de zon mee en liep de temperatuur snel een paar graden op. Via een mooie route reden we vlotjes terug naar het eindpunt in Boekelo.

Najaarsweekend 2018


Dit jaar viel de keuze op het mooie historische stadje Quedlinburg in de Ost-Harz. Het weer was ons goed gezind, een toch wel belangrijke factor bij onze hobby. De aanrij-route en terug-route gingen via het Teutoburgerwald en het Weserbergland. Een kleine groepje ging een dag eerder op pad en reed via het Sauerland naar de Harz, voor wat extra mooie kilometers en wat extra vakatiegevoel. Donderdag bij aankomst bij het hotel was een deel van de parkeerlaats al gereserveerd voor ons. Op vrijdag werd gekozen voor de korte route, zodat we op tijd terug zouden zijn voor de stadswandeling. We weten nu alles over woningbouw door de eeuwen heen, over de Germanen en de Ottomanen.
Zaterdag reden we de iets langere route. Beide routes gingen in zuidelijke richting en pakten goed uit. Het landschap net buiten Harz verraste in positieve zin met mooie vergezichten en lange bochten. Uiteraard ontbrak ook de bekende/beruchte weg naar Kyffhauser niet in de routes.
Voorjaarstoer 2018
Prachtig weer en een mooie rit. Er reden ongeveer 25 motoren mee, verdeeld over 4 groepjes. De eerste koffie-stop was in Olst. De lunch bij de Bootsman, nabij Ommen.

Tegen een uur of drie werd het best wel druk op de weg, maar dat mocht de pret niet drukken. Iedereen genoot van het mooie weer, de frisse voorjaarskleuren en de landelijke weggetjes. De route eindigde bij Thales, waar in de schaduw nog even nagepraat werd.

Paastoer 2018
Ondanks de lage temperatuur (6 graden) en de voorspelde regen kwamen er toch nog 12 motoren opdagen. Achteraf viel het, zoals wel vaker, reuze mee. De paar druppen die vielen mochten geen naam hebben. En de temperatuur ging ook nog een paar graden omhoog. De route ging over kleine wegen door de Achterhoek. De pauze was op de deel van een koffie-boerderij net buiten Varsseveld. Vanwege de halve marathon in Hengelo ging het laatste deel van de rit over de grote weg van Enschede naar Hengelo, rechtstreeks naar de Paasshow van Motoport, waar het gezellig druk was.Feestvond 2017


Een gezellige feestavond in Weerselo met spelletjes, waaronder een scootmobiel-race. De foto is wazig, maar de wheelie is overduidelijk. De avond werd afgesloten met een goed verzorgd buffet met Hollandse tapa's.
Najaarstoer 2017
Begin van de week waren de vooruitzichten nog slecht, maar gaandeweg werd het steeds beter. Uiteindelijk was het een prachtige zonnige dag met mooie vergezichten en herfstkleuren. De route ging afwisselend over grote en kleine wegen in het Munsterland. Af en toe kwamen we de grote tractoren met mais tegen, maar ook dat viel mee. De maisoogst was nog niet zo in volle gang als in Nederland.Najaarsweekend 2017


We begonnen dondermorgen vanaf v/d Valk in Enschede met onze min of meer vaste en vlot te rijden route naar het Sauerland. Koffie bij de bakker in Ludinghausen. Na Bonen reden we richting de Möhnesee, waar we lunchten bij Franki's Hütte. Een leuke stek aan een mooie weg en mega-porties. Via het noordelijke deel van het Sauerland kwamen we aan bij het hotel in Haaren. Omdat het hotel inmiddels een andere eigenaar had gekregen, moest er met het avondeten wat geïmproviseerd worden. De eerste avond buffet bij de chinees.
Op de vrijdag was het prachtig weer en werd gekozen voor een rondrit in het Sauerland van oost naar west en terug. Hoewel het mogelijk was de route in te korten, reden de meesten toch de volledige route van 280km. Sommigen kwamen door de omleidingen uit op zelfs 320km.


's Avonds bij het hotel was er een BBQ met onmeunig veel vlees, verzorgd door de plaatselijke slager.

De dag begon met regen. Een aantal mensen kozen voor een wandeling rond de Aabachtalsperre. Het hotel ligt aan de rand van het Sauerland, wat weer heel nieuwe mogelijkheden bood, zoals een rondrit in het Weserbergerland. Met stops op de Köterberg en Villa Löwenherz.
Woensdag 16 aug. Derde avondtoer


Omdat op 2 aug. de opkomst laag was vanwege de slechte weersverwachtingen, hebben we deze toer op 16 aug. in de herhaling gedaan. Een mooie avond met een mooie route door noord-oost Twente. Op het eind was er nog even tijd voor een versnapering bij een rustpunt. Een heel mooi opgezet rustpunt, ogenschijnlijk zomaar ergens in een weiland. En zowaar, met een speciaal welkom voor de SMr.


Zondag 7 mei Voorjaarstoer
Een goede opkomst. Verdeeld over drie groepen gingen de rijders op pad. Via allerlei achterlangs-weggetjes en omleidingen, gingen we door de Achterhoek, onder langs Winterwijk. De eerste pauze was net over de grens in Barlo. Bij het cafetaria op dit plein proberen ze al enkele jaren zich als Bikertreff te profileren. Omdat we zo vroeg nog geen zin hadden in frituur, gingen we naar het terras van de buurman voor "kaffee und kuchen".
Hierna ging de route verder naar het natuurgebied Hohe Mark/Haltener Stausee. In deze regio vind je vier grote bikertreffs: Druger Putt, Lakeside, Jupp unner de Böcken en Vogel. Vandaag gaan we naar Lakeside Inn. Het weer is lekker, dus we blijven op het veld bij de bratwurst-tent. Volgende keer misschien ook wel even naar het restaurant zelf, het ziet er bijzonder leuk uit. Via de nodige snelheidsbeperkingen kwamen we uiteindelijk bij onze laatste stop van vandaag, vliegveld Stadlohn. De mensen die op tijd thuis moesten zijn gingen direct door en de rest dronk nog even een kop koffie op het terras. Via kleine wegen langs Vreden en Zwillbrock reden we terug naar Hengelo.


2016 en verder terug


Voor foto's verder terug kijk hier, de oude web-pagina wordt in een nieuw tabblad geopend.