Signaal MotorrijdersFeestvond 2017


Een gezellige feestavond in Weerselo met spelletjes, waaronder een scootmobiel-race. De foto is wazig, maar de wheelie is overduidelijk. De avond werd afgesloten met een goed verzorgd buffet met Hollandse tapa's.
Najaarstoer 2017
Begin van de week waren de vooruitzichten nog slecht, maar gaandeweg werd het steeds beter. Uiteindelijk was het een prachtige zonnige dag met mooie vergezichten en herfstkleuren. De route ging afwisselend over grote en kleine wegen in het Munsterland. Af en toe kwamen we de grote tractoren met mais tegen, maar ook dat viel mee. De maisoogst was nog niet zo in volle gang als in Nederland.Najaarsweekend 2017


We begonnen dondermorgen vanaf v/d Valk in Enschede met onze min of meer vaste en vlot te rijden route naar het Sauerland. Koffie bij de bakker in Ludinghausen. Na Bonen reden we richting de Möhnesee, waar we lunchten bij Franki's Hütte. Een leuke stek aan een mooie weg en mega-porties. Via het noordelijke deel van het Sauerland kwamen we aan bij het hotel in Haaren. Omdat het hotel inmiddels een andere eigenaar had gekregen, moest er met het avondeten wat geïmproviseerd worden. De eerste avond buffet bij de chinees.
Op de vrijdag was het prachtig weer en werd gekozen voor een rondrit in het Sauerland van oost naar west en terug. Hoewel het mogelijk was de route in te korten, reden de meesten toch de volledige route van 280km. Sommigen kwamen door de omleidingen uit op zelfs 320km.


's Avonds bij het hotel was er een BBQ met onmeunig veel vlees, verzorgd door de plaatselijke slager.

De dag begon met regen. Een aantal mensen kozen voor een wandeling rond de Aabachtalsperre. Het hotel ligt aan de rand van het Sauerland, wat weer heel nieuwe mogelijkheden bood, zoals een rondrit in het Weserbergerland. Met stops op de Köterberg en Villa Löwenherz.
Woensdag 16 aug. Derde avondtoer


Omdat op 2 aug. de opkomst laag was vanwege de slechte weersverwachtingen, hebben we deze toer op 16 aug. in de herhaling gedaan. Een mooie avond met een mooie route door noord-oost Twente. Op het eind was er nog even tijd voor een versnapering bij een rustpunt. Een heel mooi opgezet rustpunt, ogenschijnlijk zomaar ergens in een weiland. En zowaar, met een speciaal welkom voor de SMr.


Zondag 7 mei Voorjaarstoer
Een goede opkomst. Verdeeld over drie groepen gingen de rijders op pad. Via allerlei achterlangs-weggetjes en omleidingen, gingen we door de Achterhoek, onder langs Winterwijk. De eerste pauze was net over de grens in Barlo. Bij het cafetaria op dit plein proberen ze al enkele jaren zich als Bikertreff te profileren. Omdat we zo vroeg nog geen zin hadden in frituur, gingen we naar het terras van de buurman voor "kaffee und kuchen".
Hierna ging de route verder naar het natuurgebied Hohe Mark/Haltener Stausee. In deze regio vind je vier grote bikertreffs: Druger Putt, Lakeside, Jupp unner de Böcken en Vogel. Vandaag gaan we naar Lakeside Inn. Het weer is lekker, dus we blijven op het veld bij de bratwurst-tent. Volgende keer misschien ook wel even naar het restaurant zelf, het ziet er bijzonder leuk uit. Via de nodige snelheidsbeperkingen kwamen we uiteindelijk bij onze laatste stop van vandaag, vliegveld Stadlohn. De mensen die op tijd thuis moesten zijn gingen direct door en de rest dronk nog even een kop koffie op het terras. Via kleine wegen langs Vreden en Zwillbrock reden we terug naar Hengelo.


2016 en verder terug


Voor foto's verder terug kijk hier, de oude web-pagina wordt in een nieuw tabblad geopend.